03-06-2009 - De Pers - Revolutie begint met de zool

Dagblad De Pers heeft een artikel gepubliceerd over de gezonde werking van de anti-schoen.

Artikel

Lopen - Revolutie begint met de Zool - Dagblad De Pers
Eind jaren negentig ontstond in Zwitserland een beweging. We realiseerden ons dat het menselijk lichaam eenvoudigweg niet gebouwd is voor lopen en staan op een vlakke, harde ondergrond. Wij ontdekten ook dat conventioneel schoeisel het lichaam op een onnatuurlijke manier stabiliseert. Het systeem van spieren dat ons skelet ondersteunt wordt hierdoor verwaarloosd waardoor pijn in rug en andere gewrichten kan ontstaan.

MBT is behoorlijk anders te noemen: de zool is rond en niet plat.

Onze gezondheid wordt voor een groot deel beïnvloed door de manier waarop we lopen. Wereldwijd zijn er initiatieven te zien waarbij ontwerpers anders kijken naar lopen. Bijvoorbeeld MBT, dat bij elke stap de houding- en stabilisatiespieren van ons hele lichaam wil stimuleren en trainen.

Zij noemen hun ontwerpvisie MBT en vinden zelfs het predikaat ‘schoen’ niet passend. MBT is inderdaad behoorlijk anders te noemen: de zool is rond en niet plat, MBT is daardoor instabiel en activeert zo de spieren in plaats van ze te verwaarlozen. MBT heeft overigens een positief effect op het hele lichaam, niet alleen op de voeten.

Elke MBT heeft dezelfde zoolconstructie: de speciale hak, ‘de Masaisensor’ genaamd en de unieke gepatenteerde zoolconstructie zorgen voor een natuurlijke instabiliteit, alsof je met blote voeten over zand of mos loopt.

Er zijn veel verschillende modellen voor vrije tijd, na het sporten, of naar het werk. Met andere woorden: MBT is de anti-schoen.

Bekijk hier de modellen.

Bron : Dagblad De Pers

Download

Dagblad_De_Pers_-_Revolutie_begint_met_de_zool.pdf

 

MBTSchoen.nl