16-02-2009 - Swiss Masai - Anti-Shoe

MBT distantieerd zich vanaf nu van de conventionele schoen en wordt graag gezien als de anti-schoen.

Artikel

The anti-shoe - Masai Barefoot Technology
Nieuwe slogan en technologie perfectioneren assortiment
De lente is de meest inspirerende periode van liet jaar en dat is bij MBT zeker niet anders. Er waait een frisse wind bij het Zwitserse merk wat leidt tot twee grootschalige vernieuwingen: een nieuwe slogan en de introductie van een modieuzere zoolconstructie die dezelfde voordelen biedt als de klassieke zool. MBT distantieert zich vanaf vandaag van de conventionele schoen en positioneert zich radicaal als dé anti-schoen. De nieuwe lente-zomercollectie laat zich omschrijven als: gedurfd, innovatief en anticonformistisch.

MBT lanceert een nieuwe boodschap: The anti-shoe. Men gelooft niet in schoenen in zijn traditionele vorm maar in schoeisel dat het hele lichaam positief beïnvloedt.

Schoenen versus schoeisel
Schoenen zijn onnatuurlijk. Het menselijk lichaam is gemaakt om blootsvoets op een zachte. oneffen ondergrond te lopen. Om die natuurlijke instabiliteit te compenseren, beschikt de mens van nature over een complex spierstelsel dat door het lopen op traditionele schoenen verwaarloosd wordt. Door het dragen van traditionele schoenen wordt dit effect teniet gedaan wat een van de belangrijkste oorzaken voor rug- en gewrichtspijn is. MBT's zijn niet hun opvallende ronde zool het enige gezonde schoeisel voor lopen en staan op een harde, vlakke ondergrond. Het schoeisel verbetert de houding en het looppatroon door de natuurlijke instabiliteit na te bootsen. Ook wordt een groot aantal extra spieren getraind, wat de stofwisseling stimuleert, meer calorieen verbrandt en spieren helpt te herstellen. Als laatste helpt MBT de buik-, been- en bilspieren te verstevigen.

Nieuwe, modieuzere zoolconstructie
Het geheim van MBT schuilt in de gepatenteerde zoolconstructie. Op technologisch vlak wordt er continu gesleuteld aan het perfectioneren van MBT. Er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe technologieen, materialen en constructies. Na het Dry & Cool-systeem - een klimaatregelingssysteem dat de luchtcirculatie bevordert en de voeten droog houdt - en Gore-tex - materiaal dat MBTs volledig waterdicht maakt, maar de voeten laat ademen - is er dit voorjaar een nieuwe technische innovatie: de Dual Board Construction (DBC). In de klassieke Integrated Shank constructie is de stabilizer geïntegreerd in de tussenzool, waarna de binnenzool niet bovenwerk er bovenop gemonteerd wordt. In de nieuwe productiewijze vormen stabilizer, binnenzool en bovenwerk een geheel dat direct op de zoolconstructie gemonteerd wordt. De Masai Sensor blijft de essentie van zowel de Dual Board Construction als de Integrated Shank Construction. Beide zoolconstructies hebben dan ook dezelfde functionaliteit en voordelen. De nieuwe technologie laat echter een plattere zool toe, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor nieuwe en frisse designs. MBT biedt iedereen deze lente dus ook een modieuze look!

Meer informatie vindt u op: www.theantishoe.com en bekijk hier de modellen.

Bron : Masai Nederland B.V.

Download

Persbericht_Anti-schoen.pdf

 

MBTSchoen.nl