18-10-2008 - AD - Wankelend maar tegelijk trainend op gezonde Masai-schoenen

In het Algemeen Dagblad heeft Marc Kruyswijk zijn mening gegenen over de MBT schoen van Masai.

Artikel

TE KOOP Nieuwe producten op het gebied van welzijn, gezondheid en beauty onder de loep bij Diagnose.

Een dag per week, meer mocht niet van moeder Te Koop. Want toen sneakers nog gympies heetten, was sportschoeisel nog slecht voor je voeten. Dus liep Te Koop op van die stugge schoenen. Tegenwoordig is de sneaker verbeterd en dus beweegt Te Koop zich nu voort op kekke modelletjes.

Maar het kan altijd gezonder, weet men bij MBT, een bedrijf in schoenen gebaseerd op de tred van de Masai. Dat de verwende westerse mens kampt met rugpijn zou voor een deel liggen aan zijn schoenen: Masai hebben er namelijk geen last van. De MBT-schoen die een week werden gedragen door Te Koop maken dat het lichaam 'een natuurlijke staat van instabiliteit bereikt'. In de praktijk betekent dat datje steeds staat te wankelen op je ronde zolen: verwaarloosde spieren worden geactiveerd ende belasting op knie- en heupgewrichten vermindert.

Uit onderzoek blijkt dat het werkt en Te Koop, van huis uit gezegend met een trotse Masai-houding, had er ook wel een actief gevoel bij. Een probleem: niet mooi. Groot, grof en lomp, klonk het thuis: Maar ook in kroegen waar hij een biertje dronk. Hoe vaak de schoenen nog tevoorschijn worden gehaald is ongewis.

Download

2008-10-18_-_Algemeen_Dagblad_-_Wankelend_-_maar_tegelijk_trainend_-_op_gezonde_Masai-schoenen.pdf

 

MBTSchoen.nl